Referenties

De ambities van veel bedrijven, organisaties, lagere overheden én personen werden door VanLit samengebracht en geactiveerd. Laat u overtuigen door onze enthousiaste opdrachtgevers.

Internationale financiële dienstverlener

Onze organistie is een wereldwijd adviesbureau op het vlak van human resource management. Wij adviseren onze klanten op terreinen als pensioen en gerelateerde beleggingen, employee benefits, zorg en beloning. Onze adviseurs beschikken over zeer diepgaande expertise en kennis op deze gebieden. Wij worden om deze expertise en kennis ingehuurd, maar veelal spitst onze interactie met de klant zich toe op het zakelijke en slechts 1 specifiek gebied. Net zoals bij veel van onze collega’s in de zakelijke dienstverlening, hebben onze adviseurs namelijk de natuurlijke neiging om vanuit hun eigen comfortzone, kennis en kunde met onze klanten te communiceren. Vanuit relatiemanagementperspectief staan wij nu voor de uitdaging om onze “experts for hire” te laten groeien tot “trusted partner”. Arjan van Lit heeft onze client managers in een verhelderende workshop laten zien dat vertrouwen en een echt, langdurig en breed partnership alleen gerealiseerd kunnen worden als je ook op het persoonlijke vlak investeert in je klantrelaties. Dat betekent dat je als adviseur de inhoud los moet kunnen laten en laat zien dat je interesse hebt voor en luistert naar de niet zakelijke aspekten van de relatie met je klant, dat je produkt/dienstgerichte discussies bewust parkeert voor later en dat je even niet op je commerciele stoel gaat zitten. Dat is voor de meesten van ons een hele uitdaging, maar het begin is tijdens de workshop gemaakt. Arjan heeft ons o.a. via rollenspelen de spiegel effectief voorgehouden, het begin van een interessant bewustwordings- en veranderingstraject.

Client Management Leader

Een Klant aan het woord: CAE

“CAE is a global leader in modelling, simulation and training for civil aviation and defence. The company employs approximately 8,000 people at more than 100 sites and training locations in approximately 30 countries. In addition, the CAE Oxford Aviation Academy offers training to aspiring pilot cadets in 12 CAE-operated flight schools.”

Voor het MT CAE Training & Services Brussel heeft VLMC in september een tweedaagse workshop gerealiseerd. In deze workshop stond teamontwikkeling centraal:

   • Naar een gedeelde ambitie;
   • Naar een effectieve samenwerking;
   • Naar een consistent en effectief optreden richting:
   • Medewerkers
   • Klanten
   • Interne stakeholders

Na afloop ontvingen wij de volgende reacties:

Manager: Bedankt. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen over de volledige lijn. Ik ben van mening dat je de juiste ankerpunten hebt aangereikt om ons als team verder te ontwikkelen. Verder heeft het me een beter beeld gegeven waar de werkpunten zitten en heb je hier naar mijn gevoel zeer snel op ingespeeld tijdens de sessie. Persoonlijk heb ik er ook lessen uitgetrokken ivm persoonlijk leiderschap met dit team en in het algemeen. Het heeft me niet losgelaten tijdens het weekend – dat is wellicht een goed teken 🙂

HR Manager:Ik wilde je nog even bedanken voor de begeleiding die je hebt gegeven in ons team vorige week. Je hebt het beste in ieder naar boven gebracht en mooi de focus naar een positieve toekomst kunnen leggen. Dit gaf een goede “vibe” in de groep. Bedankt

De beleving:

Waarom Arjan?

Eind 2007 ontmoette ik Arjan voor het eerst. In een assessment. Zo  iemand die je op vriendelijke en oprechte wijze psychologisch door de mangel haalt om een advies uit te kunnen brengen over je (mogelijke) geschiktheid voor een functie.  Het was niet het eerste assessment in mijn loopbaan. Maar wel een die mij heel positief in het geheugen staat. Een onopvallend andere aanpak, zou ik het willen noemen.

Elke ontmoeting met Arjan nadien was even onopvallend anders. Hij daagt je uit en is absoluut niet bang voor weerstand. Hij is vriendelijk, toegankelijk en stelt vragen. Hij is niet voor of tegen je, maar verleidt je telkens om je eigen werkelijkheid vanuit een andere invalshoek te bekijken. Bijzonder leerzaam.

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat dit alles behoorlijk opvallend is, anders zou ik er niet zo over schrijven. Maar voor mij werd het pas opvallend toen ik mij afvroeg: “waarom Arjan”?

 

Dennis Duiker

Directeur/Bestuurder MOvactor/Welzijn Woerden